WWW.A13.LT PRIVATUMO POLITIKA

I SKYRIUS

BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Ši privatumo politika (toliau – Privatumo politika) apibrėžia pagrindines asmens duomenų tvarkymo taisykles ir sąlygas, taikomas visiems interneto svetainės www.a13.lt (toliau – Interneto svetainė) asmenims, Interneto svetainės lankytojams, Interneto svetainės paslaugų gavėjams, Interneto svetainės paslaugų priėmėjams, Interneto svetainės administratoriams ir kitiems darbuotojams, įmonėms, teikiančiomis paslaugas Interneto svetainei, lojalumo programos dalyviams, asmenims, atlikusiems aktyvius veiksmus Interneto svetainėje ir socialinės žiniasklaidos paskyrose, asmenims, sutikusiems gauti Interneto svetainės rinkodaros medžiagą, asmenims, dalyvaujantiems renginiuose ar organizuojamose akcijose.

2. Laikoma, kad Jūs (asmuo, klientas) susipažįstate ir išreiškiate savo sutikimą laikytis Privatumo politikos, kai Jūs apsilankote Interneto svetainėje, siekiate pasinaudoti lojalumo kortele, apsilankote www.a13.lt socialinių tinklų paskyrose, sutinkate gauti www.a13.lt tiesioginės rinkodaros pranešimus, įsigyjate www.a13.lt parduodamą prekę ir (ar) paslaugą, dalyvaujate mūsų renginiuose, iškreiškėte valią dalyvauti www.a13.lt akcijose.

3. Jūs (asmuo, klientas), nesutindami su kuria nors Privatumo politikos nuostata, negalite lankytis Interneto svetainėje, negalite naudotis Interneto svetainės turiniu, negalite naudotis lojalumo programa, negalite atlikti aktyvius veiksmus www.a13.lt socialinių tinklų paskyrose, negalite dalyvauti www.a13.lt akcijose.

4. www.a13.lt surinkti asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu ir kitais teisės aktais. Tvarkant Jūsų asmens duomenis, www.a13.lt komanda ir paslaugų teikėjai www.a13.lt įgyvendina organizacines ir technines priemones, kurios užtikrina asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Visa www.a13.lt komanda, paslaugų atstovai bei atstovų darbuotojai, kurie sužino asmens duomenų paslaptį, privalo ją saugoti net ir pasibaigus darbo ar sutartiniams santykiams.


II SKYRIUS

APIE MUS IR WWW.A13.LT DUOMENYS

5. www.a13.lt yra Lietuvos Respublikoje įregistruota individuali veikla, kurios kodas yra........ www.a13.lt kontaktiniai duomenys yra skelbiami čia. www.a13.lt paskirto duomenų apsaugos pareigūno kontaktiniai duomenys yra: dap@a13.lt. Duomenys apie šią individualią veiklą yra tvarkomi Valstybinėje mokesčių inspekcijoje ir VĮ „Registrų centre“.

6. Visą informaciją, kurią mums pateikiate socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas.

7. Mūsų interneto svetainėje pateikiamos nuorodos į mūsų paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse.

8. Tinkle „Facebook“ (Facebook privatumo pranešimas yra pateikiamas adresu - https://www.facebook.com/privacy/explanation)

9. Tinkle “LinkedIn“ (LinkdeIn privatumo pranešimas yra pateikiamas adresu - https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

10. . Tinkle „Instagram“ (Instagram privatumo pranešimas yra pateikiamas adresu - https://help.instagram.com/519522125107875?helpref...

11. Rekomenduojame perskaityti trečiųjų šalių privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su paslaugų teikėjais, jei Jums kyla bet kokių klausimų dėl to, kaip jie naudoja Jūsų asmens duomenis.

12. Mūsų interneto svetainėje pateikta keletas būdų, kaip galite su mumis susisiekti. Visus pranešimus priimame, peržiūrime ir atsakymus pateikiame patys. Norėdami susisiekti su mumis Interneto svetainėje mums pateikite savo vardą, pavardę, telefono numerį, pasirinktą laiką susitikimui.

13. Jei su mumis susisieksite el. paštu, mes tvarkysime tokius Jūsų duomenis: Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą bei susirašinėjimo tekstą. Tokie duomenys bus tvarkomi siekiant pasirengti sutarties vykdymui. Jei nepateiksite savo kontaktinių duomenų, su jumis nebus įmanoma susisiekti.

14. Atkreipkite dėmesį, kad svetainėje taip pat gali būti naudojama el. laiškų stebėjimo ar blokavimo programinė įranga, ir Jūs privalote užtikrinti, kad Jūsų siunčiamuose laiškuose nebūtų neteisėto turinio.

15. Daugiau nei prieš 1 metus gautus pranešimus ištriname kas kalendorinius metus kiekvieną kalendorinių metų sausio 15 dieną, išskyrus informaciją, kurios saugojimui Privatumo politikoje ar teisės aktuose nustatyti kiti terminai.

16. Jei su mumis susisiekiate telefonu, Jums sutikus, pokalbis bus įrašomas, nesutikus prašome Jūsų naudotis kitomis komunikavimo priemonėmis. Pokalbių įrašai daromi siekiant užtikrinti kokybišką asmenų konsultavimą bei objektyvų skundų išnagrinėjimą. Įrašant pokalbį išsaugomi tokie jūsų duomenys: telefono numeris, iš kurio skambinate, telefoninio pokalbio įrašas. Tokia informacija saugoma 10 dienų, po to sunaikinama.

17. Visi asmens duomenys, kuriuos pateikiate bendraudami su mumis, yra naudojami tik aukščiau nurodytais tikslais ir pranešimams peržiūrėti bei komunikacijos srautams administruoti ir valdyti. Įsipareigojame be aiškaus Jūsų sutikimo nenaudoti Jūsų asmens duomenų jokiuose leidiniuose taip, kad būtų įmanoma nustatyti Jūsų asmens tapatybę.

18. Prašome atkreipti dėmesį, kad mums gali tekti susisiekti su Jumis paštu, el. paštu arba telefonu. Neužmirškite pranešti mums apie Jūsų asmens duomenų pasikeitimus.


III SKYRIUS

ASMENS DUOMENYS

20. Asmens duomenys yra bet kokia mūsų apie Jus renkama informacija, kuri gali būti panaudota Jūsų asmens tapatybei nustatyti bei yra saugoma elektroniniu ar kitu būdu.

21. Asmens duomenys apima bet kokią informaciją, įskaitant Jūsų vardą, pavardę, lytį, gimimo datą, elektroninio pašto adresą, vykdomos veiklos vietą (gyvenvietę, miestą, kaimą), telefono numerį, adresą, IP adresą, prisijungimo prie www.a13.lt internetinio puslapio asmeninės paskyros, atsiskaitymo duomenis (banko sąskaitos numeris ir pan.), pirkimo istoriją, sąskaitų faktūras, PVM sąskaitų faktūras, informaciją apie atmestus ar nepavykusius mokėjimus, taip pat kitus duomenis, kurie yra renkami ir(ar) nurodomi www.a13.lt nario anketoje, kuriuos apie Jus www.a13.lt renka dėl šioje Privatumo politikoje ar atskirame Jūsų sutikime ar susitarime su www.a13.lt nurodytų tikslų.

22. Šie duomenys taip pat apima viešoje erdvėje esančią Jūsų asmeninę informaciją, su kuria susipažįstame Jums susisiekus su mumis socialinės žiniasklaidos priemonėmis ar atlikus aktyvius veiksmus www.a13.lt socialinės žiniasklaidos priemonių paskyrose.

23. Jei Jūs žinote arba įtariate, kad pašalinis asmuo sužinojo Jūsų registracijos vardą (elektroninio pašto adresą, socialinio tinklo paskyros vardą) ir (ar) slaptažodį, turite kuo greičiau apie tai pranešti www.a13.lt elektroniniu paštu dap@a13.lt.

24. Asmens duomenų tvarkymui www.a13.lt gali pasitelkti duomenų tvarkytojus ir (ar) savo nuožiūra samdyti kitus asmenis, kurie www.a13.lt vardu atliktų tam tikras funkcijas. Tokiais atvejais www.a13.lt imasi reikiamų priemonių siekiant užtikrinti, kad tokie duomenų tvarkytojai asmens duomenis tvarkytų, laikydamiesi www.a13.lt nurodymų ir galiojančių teisės aktų bei reikalauja įgyvendinti tinkamas asmens duomenų saugumo priemones. Taip pat www.a13.lt užtikrins, kad minėti asmenys bus saistomi konfidencialumo įsipareigojimų ir negalės naudoti tokios informacijos jokiems kitiems tikslams, išskyrus kiek tai būtina atlikti jiems pavestas funkcijas.

25. Privatumo politika yra Bendrosios paslaugų sutarties Priedas, kuris įsigalioja kartu su Bendrąja paslaugų sutartimi arba jums užsiregistravus www.a13.lt sistemoje, arba įsigijus atitinkamą mokamą paslaugą. Šioje Privatumo politikoje yra nustatytos pagrindinės jūsų asmens duomenų, kitos su jumis susijusios informacijos rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, tvarkomų asmens duomenų apimtys, tikslai, šaltiniai, gavėjai ir kiti svarbūs aspektai jums naudojantis www.a13.lt, kaip reklamos paslaugų teikėjo paslaugomis. Todėl rekomenduojama išsamiai išanalizuoti šios Privatumo politikos nuostatas prieš pradedant naudotis www.a13.lt paslaugomis.

26. www.a13.lt gerbia asmens privataus gyvenimo neliečiamumo teisę ir deda visas pagrįstai įmanomas pastangas, siekdama užtikrinti šiame tinklalapyje tvarkomų asmens duomenų bei kitos informacijos saugumą ir konfidencialumą.

27. Jūs galite lankytis šiame tinklalapyje nesuteikęs apie save jokios informacijos, tačiau, jeigu norite atsidaryti paskyrą www.a13.lt ir (ar) naudotis kitomis www.a13.lt siūlomomis paslaugomis, www.a13.lt prašys jūsų pateikti sistemoje nurodytus asmens duomenis ir atlikti nustatytas tapatybės nustatymo procedūras.

28. Lankydamasis šiame tinklalapyje ir (ar) naudodamasis jame esančia informacija ir (ar) paslaugomis, jūs pripažįstate ir patvirtinate, kad susipažinote su šia Privatumo politika, ją supratote ir su ja sutinkate. www.a13.lt pasilieka teisę savo nuožiūra keisti šias Privatumo politikos nuostatas, todėl, lankydamasi šiame tinklalapyje, turite pareigą kaskart įsitikinti, jog esate susipažinęs(-usi) su naujausia Privatumo politikos versija, kuri taikoma jūsų apsilankymo šiame tinklalapyje momentu.


IV SKYRIUS

DUOMENŲ TVARKYMO TIKSLAI, TVARKYMO APIMTIS, DUOMENŲ TVARKYMO PAGRINDAS, SAUGOJIMO LAIKOTARPIS

29. www.a13.lt reikalingi Jūsų asmens duomenys, kurie gali būti renkami toliau aprašomais būdais nurodytiems tikslams.

30. Pagal Jūsų anketinius duomenis www.a13.lt lojalumo sistemoje sukuriama unikali www.a13.lt nario paskyra, kuri užtikrina Jūsų dalyvavimą www.a13.lt teikiamose mokamose ir nemokamose paslaugose, jų gavime ir teikime, pagal nustatytas sąlygas.

31. Pagal Jūsų pateiktus anketinius duomenis www.a13.lt taip pat atpažįsta Jus kaip www.a13.lt asmeninės paskyros turėtoją ar www.a13.lt klientą, pavyzdžiui, Jus norite atnaujinti ar pakeisti savo duomenis, Jus kreipiatės į www.a13.lt dėl tam tikros asmeninės informacijos pateikimo, tam tikros www.a13.lt paslaugos teikimo, su asmens duomenų tvarkymu susijusių teisių įgyvendinimo ir kt.

32. Jūsų anketoje pateiktus kontaktinius duomenis (elektroninį paštą, telefono numerį) www.a13.lt komanda taip pat naudoja bendravimo su Jumis tikslais, įskaitant ir atsakymus į Jūsų užklausas, pastabas, teikdami Jums svarbią informaciją apie www.a13.lt veiklą, teikiamas paslaugas, lojalumo programas, jos taisyklių ir (ar) šios Politikos pakeitimus , susisiekdami su jumis, esant reikalui.

33. Gavus www.a13.lt Jūsų asmens duomenis arba sutikimą, laikome, kad Jūsų pateikti anketiniai duomenys yra tikslūs ir teisingi, Jūsų sutikimas yra pateiktas Jūsų laisva valia. Jeigu Jus pateiksite neteisingus (netikrus) duomenis, neatnaujinsite pasikeitusių duomenų, www.a13.lt gali būti sunku užtikrinti, kad Jūs galėsite patogiai naudotis visomis www.a13.lt paslaugomis, taip pat gali kilti nesklandumų įsigyjant pageidaujamų paslaugų arba įgyvendinant Jūsų teises, o tam tikrais atvejais mes galime būti priversti blokuoti Jūsų www.a13.lt paskyrą ir nutraukti Jūsų dalyvavimą www.a13.lt veikloje.

34. Duomenų tvarkymo tikslai:

Duomenų tvarkymo tikslas

Prekių ar paslaugų teikimas, sutarties sudarymas ir vykdymas

Vartotojų aptarnavimas, registravimas ir identifikacija

Vartotojų aptarnavimo ir konsultavimo telefonu kokybės užtikrinimas

Tvarkomi asmens duomenys

Asmens vardas, pavardė, lytis, elektroninio pašto adresas, gimimo data, adresas, telefono numeris, atsiskaitymo duomenys (banko sąskaitos numeris ir pan.), pirkimų istorija, sąskaitos faktūros ir PVM sąskaitos faktūros rekvizitai, informacija apie atmestus ar nepavykusius mokėjimus, kortelės, pagal kurią gali būti suteikta nuolaida, rūšis ir numeris.

Elektroninio pašto adresas, gimimo data, gyvenamoji vieta (adresas), vardas, pavardė, telefono numeris.

Telefono numeris,
telefoninio pokalbio įrašas, pokalbio data, trukmė, telefono numeris, iš kurio ir į kurį buvo skambinta

Duomenų tvarkymo terminas

10 metų po sutarties sudarymo sutarties sudarymo faktą patvirtinantys duomenys ir su sutarties sudarymu susijusi informacija bei apskaitos dokumentai. 5 metai kita informacija

5 metai nuo paskutinio prisijungimo dienos.

10 dienų

Duomenų tvarkymo pagrindas

Sutikimas

Sutarties vykdymas

Sutikimas

35. Asmenims, kurie yra suteikę savo kontaktinius duomenis ir išreiškę norą gauti informaciją apie www.a13.lt siūlomas paslaugas, elektroninio ryšio priemonėmis (elektroniniu paštu, SMS žinutėmis, kt.), www.a13.lt siųs pasiūlymus dėl www.a13.lt paslaugų pardavimo, naujienlaiškius ir kitą reklaminę medžiagą, teirausis nuomonės apie įsigytas paslaugas, praneš www.a13.lt naujienas, paslaugų pardavimo tvarką.

36. Tiesioginės rinkodaros tikslu www.a13.lt tvarko tokius Kliento asmens duomenis: vardą, pavardę, lytį, telefono numerį, elektroninio pašto adresą (privalomi duomenys, be kurių www.a13.lt negalės Klientui siųsti tiesioginės rinkodaros parnešimų); gimimo datą, duomenis, patvirtinančius teisę dalyvauti reklaminėse akcijose. Kliento duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu bus naudojami 5 metus po sutikimo gavimo.

37. Jei Klientas aktyviai perka www.a13.lt paslaugas ir Klientas nepareiškė prieštaravimo dėl www.a13.lt tiesioginės rinkodaros pranešimų gavimo, www.a13.lt siųs pranešimus dėl paslaugų, kurios yra panašios į Kliento įsigyjamas paslaugas. Šiuo atveju Kliento duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu bus naudojami 3 metus po prekės įsigijimo.

38. Klientas turi teisę bet kada atsisakyti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus, susisiekdamas su www.a13.lt elektroniniu paštu pagalba@a13.lt.

39. Slapukai ( cookies). Slapukas yra nedidelis iš raidžių ir skaitmenų sudarytas failas, kurį Jūsų sutikimu mes įrašome į Jūsų naršyklę arba standųjį Jūsų kompiuterio diską. Siekdami skirtingų tikslų, naudojame skirtingus slapukus. Slapukai taip pat padeda mums atskirti Jus nuo kitų interneto svetainės naudotojų, taigi užtikrina malonesnę svetainės naudojimo patirtį ir leidžia tobulinti interneto svetainę. Dauguma naršyklių leidžia atmesti visus slapukus, o kai kuriose naršyklėse yra galimybė atmesti tik trečiųjų šalių slapukus. Tad Jūs galite pasinaudoti šiomis galimybėmis. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad visų slapukų blokavimas turės neigiamą poveikį Interneto svetainės naudojimui, ir be slapukų Jūs negalėsite naudotis visomis Interneto svetainėje teikiamomis paslaugomis. Slapukai skirti informacijai perduoti elektroninių ryšių tinklu.

39.1. Slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. Galite ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi.

39.2. Slapukų valdymas jūsų naršyklėje. Daugumoje naršyklių galima: patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus; blokuoti trečiųjų šalių slapukus; blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių; blokuoti visų slapukų siuntimą; uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant mūsų svetainę) neveiks tinkamai ir visiškai neveiks naršymas internetu. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės mūsų internetine svetaine.

Absoliučiai būtini slapukai

Analitiniai ir (arba) veiksmingumo slapukai

Funkciniai slaptukai

Šie slapukai yra būtini tam, kad mūsų Interneto svetainė galėtų veikti. Tokiais slapukais tvarkomų duomenų pagrindas yra tinkamas sutarties vykdymas Jums lankantis Interneto svetainėje, o mums užtikrinant apsilankymo kokybę bei saugumą. Tai gali būti slapukai, kurie, pavyzdžiui, leidžia Jums prisijungti ir patekti į apsaugotas mūsų svetainės zonas, naudotis pirkinių krepšelio funkcija arba el. sąskaitų paslaugomis

Šie slapukai leidžia mums atpažinti ir suskaičiuoti svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po mūsų svetainę ja naudodamiesi. Tai padeda mums pagerinti svetainės veikimą, pavyzdžiui, užtikrinti, kad vartotojai galėtų lengvai rasti tai, ko ieško. Šių slapukų renkamų duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų sutikimas.


Šie slapukai yra naudojami Jums atpažinti, kai grįžtate į mūsų interneto svetainę, kad galėtume pritaikyti pateikiamą turinį Jūsų poreikiams, įsiminti Jums aktualią informaciją. Šių slapukų renkamų duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų sutikimas.

40. Esant poreikiui, www.a13.lt taip pat gali naudoti slapukus renkant informaciją apie lankomumą (rinkti statistinę informaciją), kad pateikti Klientų interesus atitinkantį turinį ir išsaugoti lankymosi istoriją. Trečiųjų šalių paslaugos:

40.1. Kiekvieną kartą, kai apsilankote mūsų Interneto svetainėje, mūsų vardu ir mūsų teisėtais interesais naudojasi trečiosios šalies programinė įranga „Google Analytics“ ir renka informaciją apie tai, kaip Jūs naudojatės mūsų svetaine, pavyzdžiui, fiksuoja Jūsų veiksmus svetainėje ir nustato lankytojo elgesio modelius. Ši paslauga yra naudojama siekiant nustatyti, kiek žmonių lankosi mūsų interneto svetainėje ir įvairiose jos dalyse. Surinkta informacija padeda išsiaiškinti, kaip mūsų svetainė veikia, ir kaip ją galėtume pagerinti. Mes nenustatinėjame lankytojų asmens tapatybės ir neleidžiame to daryti programai „Google Analytics“.

40.2. Mūsų interneto svetainėje pateikiama svetainės „YouTube“ vaizdo įrašų. Paslaugos teikėjas „YouTube“ kontroliuoja visą informaciją, surinktą asmenims peržiūrint jam priklausantį turinį. Paslaugų teikėjo „YouTube“ privatumo politika yra pateikiama adresu https://www.google.co.uk/intl/en-GB/policies/priva...

41. www.a13.lt nerenka Jūsų specialių kategorijų asmens duomenų (asmens duomenų, atskleidžiančių rasinę ar etninę kilmę, politines pažiūras, religinius ar filosofinius įsitikinimus ar narystę profesinėse sąjungose, genetinių duomenų, biometrinių duomenų, sveikatos duomenų, duomenų apie lytinį gyvenimą ir orientaciją). Jei Jūs savo iniciatyva mums šiuos duomenis atskleisite, mes laikysime, kad tai yra jūsų aiškus sutikimas, kad minėti duomenys būtų tvarkomi. Tačiau, jei www.a13.lt neturės teisėto tikslo tokių duomenų rinkimui, duomenys bus be nepagrįsto delsimo ištrinti, o į Jus bus kreiptąsi (jei tai bus būtina) su prašymu susisiekti su mumis neatskleidžiant tokių duomenų.


V SKYRIUS

DUOMENŲ ATSKLEIDIMAS, PERDAVIMAS TREČIOSIOMS ŠALIMS

42. Jūsų asmens duomenys, duomenys ir kita informacija paprastai nėra atskleidžiama, tačiau siekiant užtikrinti mūsų teikiamų paslaugų nepertraukiamumą, tęstinumą ir tinkamą paslaugų tekėjimą, mes informaciją apie Jus atskleidžiame mūsų darbuotojams, vadybininkams, tarpininkams, tiekėjams, subrangovams, distributoriams, paslaugų teikėjams (IT paslaugas teikiančioms įmonėms, skolų išieškojimo, rinkodaros paslaugas teikiančioms įmonėms ir kt.) jei pagrįstai reikia tiems tikslams, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje.

43. Tam tikromis aplinkybėmis galime būti įpareigoti perduoti asmens duomenis, kai:

43.1. informaciją turime atskleisti pagal įstatymus, įskaitant atvejus, kai asmens duomenis turime atskleisti mokesčių administratoriui ir teisėsaugos institucijoms nusikaltimų prevencijos bei aptikimo tikslais;

43.2. asmens duomenis turime atskleisti dėl teisinių procedūrų arba siekdami gauti teisinę konsultaciją, arba juos atskleisti yra būtina siekiant nustatyti, įgyvendinti arba apginti mūsų teises;

43.3. informaciją būtina atskleisti siekiant apsaugoti mūsų arba kitų asmenų interesus (pavyzdžiui, užkirsti kelią sukčiavimui);

43.4. informaciją būtina atskleisti siekiant apsaugoti Jūsų gyvybiškai svarbius interesus (pavyzdžiui, jei pasijuntate blogai mūsų patalpose ir mums tenka kreiptis medicininės pagalbos);

43.5. informacija turi būti atskleista trečiajai šaliai, kuri mūsų vardu teikia administravimo ar duomenų tvarkymo paslaugas. Susidarius tokioms aplinkybėms, įsipareigojame imtis priemonių ir užtikrinti, kad trečiosios šalys saugotų asmens duomenis taip pat, kaip juos saugome mes, bei pranešti Jums apie šio privatumo pranešimo pakeitimus;

43.6. informaciją būtina atskleisti potencialiam mūsų įmonės turto ar organizacijos pirkėjui.

44. Jūsų asmens duomenys į trečiąsias valstybes perduodami tik laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų. Tuo atveju jei vienintelis teisėtas pagrindas Jūsų asmens duomenų perdavimui į trečiąsias valstybes yra Jūsų sutikimas, Jūsų asmens duomenys bus perduoti tik esant aiškiam Jūsų sutikimui ir informavus jus apie galimus tokių perdavimų pavojus dėl to, kad nepriimtas sprendimas dėl tos šalies tinkamumo ir nesustatytos tinkamos apsaugos priemonės.

45. Privatumo politikoje nurodytas asmens duomenų gavėjų sąrašas ar gavėjų kategorijos gali keistis, todėl jei Jūs pageidaujate būti informuotas apie Jūsų asmens duomenų gavėjų pokyčius, turi apie tai pranešti mus elektroniniu paštu pagalba@a13.lt, nurodant „Pageidauju gauti informaciją apie mano asmens duomenų gavėjų pasikeitimą, vardas, pavardė“.

46. Mūsų ir Jūsų reklaminę informaciją galima gauti/matyti ir tam tikrose telefono programėlėse (Viber ir kt.), taip pat, matyti mūsų reklamą Google tinkle ir kitose platformose, kurias Jūs pats susiejate su savo telefono numeriu ar elektroniniu paštu.

47. Kiekvieną kartą, kai Jus apsilankote Interneto svetainėje, www.a13.lt trečiosios šalies programinės įrangos „Google Analytics“ pagalba yra renkama informacija apie tai, kaip Jūs ir kiti klientai naudojasi Interneto svetaine. Pavyzdžiui, fiksuojami Jūsų veiksmai Interneto svetainėje ir nustatomi jo elgesio modeliai. Ši paslauga yra naudojama siekiant nustatyti, kiek žmonių lankosi Interneto svetainėje ir įvairiose jos dalyse. Surinkta informacija padeda išsiaiškinti, kaip Interneto svetainė veikia, ir kaip mes ją galėtume pagerinti. www.a13.lt nenustatinėja Jūsų asmens tapatybės ir neleidžia to daryti programai „Google Analytics“. Ši informacija apie Jūsų naršymą gali būti teikiama ir kitoms trečiosioms šalims, kurios dirba su www.a13.lt svetainės optimizavimu.

48. Interneto svetainėje pateikiama svetainės „YouTube“ vaizdo įrašų. Paslaugos teikėjas „YouTube“ kontroliuoja visą informaciją, surinktą asmenims peržiūrint jam priklausantį turinį. Paslaugų teikėjo „YouTube“ privatumo politika yra pateikiama adresu https://www.google.co.uk/intl/en-GB/policies/priva....

49. Visą informaciją, kurią Jūs ir kiti klientai pateikiate socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą bei kitą komunikaciją), kontroliuoja to socialinio tinklo valdytojas. Šie slapukai yra naudojami Jus atpažinti, kai grįžtate į Interneto svetainę. Tai leidžia mums pateikti pagal Klientų poreikius pritaikytą turinį, įsiminti Jums aktualią informaciją. Šių slapukų renkamų duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų sutikimas.

50. Jūsų sitikimu duomenys yra teikiami bankams ir kitiems paslaugų teikėjams.


VI SKYRIUS

JŪSŲ TEISĖS DĖL TVARKOMŲ JŪSŲ ASMENS DUOMENŲ

51. Jūs turite tam tikrų teisių savo asmens duomenų atžvilgiu, taigi šiame skyriuje suteikiame daugiau informacijos apie tokias teises, susijusias su mūsų vykdomu Jūsų asmens duomenų tvarkymu, ir atvejus, kada šiomis teisėmis galite pasinaudoti. Jei norite gauti daugiau informacijos apie savo teises, susisiekite su mumis šiuo el. pašto adresu pagalba@a13.lt:

51.1. Teisė atšaukti sutikimą. Jei esate pateikę mums aiškų sutikimą dėl Jūsų duomenų tvarkymo, jį galite bet kada atšaukti. Jei norite atšaukti sutikimą, pateikite mums rašytinį prašymą šiuo el. pašto adresu: pagalba@a13.lt;

51.2. Teisė susipažinti su savo asmens duomenimis. Jūs galite bet kada susisiekti su mumis ir pasiteirauti, ar mes tvarkome kokius nors Jūsų asmens duomenis. Jei mes saugome ar bet kokiu būdu naudojame Jūsų asmens duomenis, Jūs turite teisę su jais susipažinti. Norėdami tai padaryti,

51.2.1. pateikite mums rašytinį prašymą šiuo el. pašto adresu: pagalba@a13.lt;

51.2.2. patvirtinkite savo asmens tapatybę;

Atsakymą pateiksime per vieną mėnesį nuo Jūsų prašymo gavimo dienos.

51.3. Teisė prašyti suteikti daugiau informacijos. Jei turite bet kokių klausimų, susijusių su Jūsų asmens duomenų tvarkymu ir naudojimu, mes suteiksime visą papildomą informaciją, kurią mes galime atskleisti. Jei turite kokių nors konkrečių klausimų arba nesupratote pateiktos informacijos, susisiekite su mumis šiuo el. pašto adresu: pagalba@a13.lt.

51.4. Teisė būti pamirštam. Esant tam tikroms duomenų tvarkymo teisės aktuose įvardintoms aplinkybėms (kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, išnyko duomenų tvarkymo pagrindas ir kt.), Jūs turite teisę prašyti, kad mes ištrintume Jūsų asmens duomenis. Norėdami tai padaryti,

51.4.1. pateikite mums rašytinį prašymą šiuo el. pašto adresu: pagalba@a13.lt;

51.4.2. patvirtinkite savo asmens tapatybę;

51.5. Kitos arba papildomos teisės.

51.5.1. Jūs turite teisę prašyti mūsų ištaisyti bet kokius turimų duomenų netikslumus. Tokiu atveju mes galime paprašyti Jūsų patvirtinti ištaisytą informaciją;

51.5.2. Jūs turite teisę prašyti mūsų ištrinti Jūsų asmens duomenis. Prašome atkreipti dėmesį, kad tokį prašymą galėsime įvykdyti tik, jei:

51.5.2.1. Jūsų asmens duomenys yra nebereikalingi tikslams, kuriems jie buvo surinkti, įgyvendinti (pavyzdžiui, mums reikalingi Jūsų asmens duomenys, kad galėtume atsakyti į Jūsų laiškus);

51.5.2.2. rinkti, saugoti arba naudoti asmens duomenis mums draudžia įstatymai;

51.5.2.3. Jūsų asmens duomenys yra nereikalingi siekiant nustatyti, įgyvendinti arba ginti teisinį reikalavimą, pavyzdžiui, teisiniame procese.

51.5.3. Jūs turite teisę prašyti mūsų riboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba jų netvarkyti:

51.5.3.1. laikotarpiu, kurio reikia tam, kad įsitikintumėme Jūsų asmens duomenų tikslumu, kai pateikiate pretenzijas dėl duomenų tikslumo;

51.5.3.2. kai mūsų vykdomas Jūsų asmens duomenų rinkimas, saugojimas arba naudojimas yra neteisėtas, tačiau nusprendžiate neprašyti ištrinti duomenų;

51.5.3.3. kai Jūsų asmens duomenys mums yra nebereikalingi, tačiau Jums jų reikia, kad galėtumėte nustatyti, įvykdyti arba apginti teisinį reikalavimą;

51.5.3.4. laikotarpiu, kurio reikia tam, kad būtų nustatyta, ar mes turime svarbesnį teisinį pagrindą ir toliau tvarkyti Jūsų asmens duomenis, jei pasinaudojote savo teise išreikšti prieštaravimą dėl asmens duomenų tvarkymo.

51.5.4. Jūs turite teisę į duomenų, kuriuos iš Jūsų gavome Jums sutinkant arba sutarties sudarymo tikslais, perkėlimą. Jums pasinaudojus šia teise, Jūsų prašymu perkelsime Jūsų pateiktų duomenų kopiją.

51.5.5. Jūs turite teisę nesutikti, kad mes naudotumėme Jūsų asmens duomenis:

51.5.5.1. kai tokius duomenis naudojame siekdami užtikrinti savo teisėtus interesus, tačiau neturime svarbesnio teisinio pagrindo ir toliau naudoti Jūsų asmens duomenis;

51.5.5.2. arba bet kada, kai Jūsų asmens duomenis naudojame naujienlaiškiams siųsti arba tiesioginės rinkodaros tikslais. Tokiu atveju duomenys nebebus naudojami šiais tikslais, tačiau jie gali būti naudojami kitais teisėtais tikslais.


VII SKYRIUS

JŪSŲ TEISĖ PATEIKTI SKUNDĄ PRIEŽIŪROS INSTITUCIJAI

52. Jei jūs manote, kad buvo pažeistos Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės, arba jei jūsų teisės gali būti pažeistos, Jus nedelsiant privalote kreiptis į mus raštu arba elektroniniu paštu pagalba@a13.lt. Tik gavus Jūsų skundą, mes įsipareigojame susisiekti su Jumis per pagrįstą laikotarpį ir informuoti Jus apie skundo tyrimo eigą, o vėliau ir apie rezultatą.

53. Jūsų asmens duomenys naudosime tik skundui išnagrinėti, todėl Jūsų duomenys bus prieinami mums ir mūsų darbuotojams. Jūs galite nurodyti, kad nepageidaujate, jog Jūsų asmens tapatybę atskleidžianti informacija būtų atskleista, ir mes stengsimės atsižvelgti į Jūsų prašymą. Vis dėlto, išnagrinėti skundą anonimiškai ne visada gali būti įmanoma.

54. Jei nesutiksite su Jūsų skundo nagrinėjimo rezultatais, skundą galite tiesiogiai pateikti priežiūros institucijai -Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai. Jūs taip pat turite teisę pateikti skundą priežiūros institucijai, valstybėje narėje, kurioje yra Jūsų nuolatinė gyvenamoji vieta, darbo vieta arba vieta, kurioje padarytas įtariamas pažeidimas.


VIII SKYRIUS

IŠLYGOS

55. Interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių pateikiama reklama. Tokios trečiosios šalys yra išimtinai atsakingos už tokios reklamos turinį ir privalo užtikrinti, kad jis atitiktų visus taikomus įstatymus bei norminius teisės aktus.

56. Lankytis trečiosios šalies interneto svetainėse Klientas gali savo paties rizika. Mes neprisiimame jokios tiesioginės ar netiesioginės atsakomybės už jose skelbiamą turinį, informacijos tikslumą, jose pateikiamą nuomonę ar trečiosios šalies siūlomų prekių ir paslaugų kokybę.

57. Mūsų informacinėje medžiagoje gali būti informacijos, kurios šaltinis – trečiųjų šalių interneto svetainės. Medžiaga, paimta iš trečiosios šalies interneto svetainės, bus atitinkamai pažymėta, be to, gali būti pateikiama nuoroda į pirminę interneto svetainę. Mes neprisiima jokios atsakomybės nei už trečiosios šalies interneto svetainėje skelbiamą medžiagą, į kurią Jūs busite nukreipiamas dėl išsamesnės informacijos, nei už tokios trečiosios šalies naudojamus asmens duomenis.

58. Klientas yra atsakingas už savo slaptažodžio ir pateikiamų duomenų konfidencialumą bei už bet kuriuos veiksmus (duomenų perdavimą, pateiktus užsakymus ar kt.), kurie mūsų Interneto svetainėje atliekami prisijungus naudojant Jūsų prisijungimo duomenis. Jūs negalite atskleisti savo slaptažodžio tretiems asmenims. Jei mūsų Interneto svetainėje teikiamomis paslaugomis naudojasi trečiasis asmuo, prisijungęs prie Interneto svetainės Jūsų prisijungimo duomenimis, mes laikome, kad prisijungėte Jūs. Jei Jūs prarandate prisijungimo duomenis, Jūs privalote nedelsiant informuoti mus apie tai paštu, telefonu, faksu ar elektroniniu paštu ir nedelsiant pasikeisti slaptažodį.

59. Jūs esate atsakingas, kad mums pateikti duomenys būtų tikslūs, teisingi ir išsamūs. Jeigu pasikeičia Jūsų pateikti duomenys, Jūs turite nedelsdamas mus apie tai informuoti, pakeisdami atitinkamus duomenis registracijos formoje ar, jeigu duomenys nėra nurodyti registracijos formoje, informuodamas mus apie tai elektroniniu paštu. Mes nesame atsakingi už žalą, atsiradusią Jums dėl to, jog Jūs nurodėte neteisingus ar neišsamius asmens duomenis arba neinformavote mus apie pasikeitimus.

IX SKYRIUS

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

60. Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šią Privatumo politiką. Tokia atnaujinta ar pakeista Privatumo politika įsigalios nuo jos paskelbimo mūsų Interneto svetainėje. Jums reikėtų kartais patikrinti ją ir įsitikinti, kad Jus tenkina aktuali Privatumo politikos versija.

61. Atnaujinus Privatumo politiką, mes informuosime Jus, mūsų nuomone, esminius pakeitimus paskelbdami Interneto svetainėje. Jei Jūs prisijungsite prie Interneto svetainės po tokio pranešimo paskelbimo, Jūs sutinkate su naujais reikalavimais, nurodytais atnaujinime.

62. Ši privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta 2019 m. birželio 18 d.